torsdag 21 augusti 2008

mer muffen

har hittat lite information om grönområden kring kvarteret muffen, där vi kommer bo - låter rätt trevligt faktiskt! :)

övergripande information för staden
i fruängen finns flera uppskattade grönstråk och parker. dåtida grönstruktur gjordes i den så kallade stockholmsstilen. den innebar att det ursprungliga landskapets mark och vegetation sparades för rekreation. naturen är därför en viktig komponent i den nya bostadsbebyggelsen.

parkstråket
det värdefulla parkstråket mellan kvarteret muffen och kvarteret tältlägret utformas som en 2,5 meter bred och belyst grusad gång.

naturmarken
naturmarken längs stråket röjs på sly och gallras försiktigt för att gynna ek, tall och gran samt undervegetationen av gräs och örter. i den norra flackare delen blir det pulkabacke och naturmarkslek.

ängen
ängsmark i den norra delen sparas ett vackert landskapsrum - en äng. här finns utrymme för fri lek och picnic.

kvarterspark med lekplats
centralt i området, intill vantörsvägen mot kv muffen, blir det en kvarterspark för barn i skolåldern. det blir rutschkana, klätterlek och gungor. spännande och överraskande konstföremål placeras ut för att stimulera fantasin.

vid kvartersgatan anläggs en öppen gräsyta med en slänt upp mot naturmarken. slänten kan användas som pulkabacke vintertid.

i parkens anlagda delar planteras lönn, ek och grupper av körsbärsträd. parkeringsplatsen avgränsas med en trädklädd kulle och gatuparkeringen med en trädrad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

WOOHOOOW PULKA BACKEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

"spännande och överraskande konstföremål placeras ut för att stimulera fantasin."

Jotack.. =P

Kim sa...

jag reagerade också på de där konstföremålen - väntar med spänning!