tisdag 26 maj 2009

Gamla minnen


Någon har hällt diskmedel i fontänen i Fruangen C.

Dagens Tara


Det hysteriska numret?

Äntligen är gräsmattan på plats!


Lägg märke till att skarvarna inte är helt osynliga ännu ;)

måndag 25 maj 2009

Porr



Hört på Hälsokostbutiken


En av de anställda gav en engelskspråkig kund ett råd angående en produkt: "Massage with this a lot. Because ju mer you do it desto better it gets."

Dagens Metro


Korsord för latmaskar? Jag undrar hur många sms med den rätta lösningen de kommer få.

fredag 22 maj 2009

fredag 15 maj 2009

Maria



¡Fiesta de la sangria!


Nästa onsdag är vår spanska praktikant Marias sista dag, vi firar av henne idag med sangria och snacks.

Dagens Aftonbladet

Nog för att man har hört att björnar fiskar...

torsdag 14 maj 2009

Det är fult att stirra



Pryltoka

Ja, jag är en riktig pryltoka. Nu är det dags att förlänga mitt mobilabonnemang och i juni släpps en liten godbit som jag nog kommer slå till på, nämligen Sony Ericsson W995. Den är det bästa av två världar, en grym walkmantelefon med bra kamera. Läs mer om den här och här.

onsdag 13 maj 2009

Telefonkonversationer kan låta väldigt olika


Hört på tunnelbanan: "Hade han gjort numreriska optimeringar av de två stora lasrarna utan att använda dem? ...Men kan du göra numreriska optimeringar på kvantplasman?"

Gammalt klipp från Aftonbladet

Jag vet inte riktigt om jag redan haft med det här urklippet, jag hittade det när jag rensade datorn idag. Jag undrar om resten av koalan hade lika tur.

Så här glad är jag när jag är på jobbet


Jorå, jag lovar! :P

Mitt skrivbord just nu


Jag tycker min samling kaffekoppar är gemytlig.

tisdag 12 maj 2009

En idé

Här om dagen när jag åkte hem från stan fick jag en idé. Och den är faktiskt inte så dum! Nu ska den omhuldas och putsas tills den glänser ordentligt. Det får ta sin tid, kanske växer den inte förrän om ett år eller två, men det känns faktiskt helt okej. Det ska få ta sin tid och jag ska inte gå in i den hela med 110% för att sedan tröttna över en dag, nej - jag har lärt mig av mina misstag.

måndag 11 maj 2009

Dagens Aftonbladet

All hail the count!

Vilken tur att jag skippade lärren till
lunchen idag då. Bitch 2009, here I come!

fredag 8 maj 2009

Backen upp till jobbet


I morse kändes uppförsbacken inte lika jobbig som den vanligtvis gör om mornarna, sommaren är här!

torsdag 7 maj 2009

Dagens Aftonbladet

Ståtliga buskar i Muffen


Hurra! Idag planterades våra första buskar! Mathias mms:ade mig just den här bilden med texten "Vi bor i en djungel!". Säga vad man vill, men för honom är glaset alltid halvfullt ;) Gotta love him.

Jag har fått klagomål

Jag har fått hintar om att jag skriver alldeles för lite om mig själv på bloggen - det beror på en massa saker. Lite beror det på att jag har hamnat i en bloggsvacka som verkar dra ut på tiden. Ibland känner man helt enkelt inte för att skriva om sig själv. Det beror också på att jag har alldeles för mycket att göra på jobbet, så många tankar jag kanske skulle skrivit ner kommer nu bort i vågen av jobbrelaterad förvirring. Men jag ska försöka skärpa mig och börja skriva lite mer om mig och mitt liv igen. Bloggen heter ju trots allt "kimsans liv" och det borde ju egentligen spegla innehållet.

I korta drag:
• Vi har flyttat till Muffen, som ni vet. Det är jättefint! Nu väntar vi bara på att buskar och gräs ska dyka upp utanför oss så vi slipper ha en jordplätt utanför fönsret. I lördags hade vi inflyttningsfest och det enda missödet var en liten fläck i soffan. Jag hade rödvinsfläckade tapeter som värsta farhåga.

• Jag jobbar kvar på samma ställe som tidigare, men numera främst med casting, dvs jag rollsätter reklamfilmer. Jag får en castingbrief där det står var regissör och kund är ute efter för folk, sedan letar jag reda på dessa människor i diverse register eller så sätter jag ut en annons. Sedan kallar vi in de intressanta, jag provfilmar dem, klipper filmen och presenterar för regissören som i sin tur väljer ut sina favoriter som slutligen presenteras för kund. Jag jobbar i ett litet tillfälligt castingrum utan luft, så än så länge blir man rejält trött efter en heldag. Det ska det bli bättring på!

• Sommaren står för dörren, men jag kommer knappt vara ledig. Jag hoppas på en veckas komp efter midsommar som jag förhoppningsvis kan ta ut tack vare all övertid som castingen medför. Annars kommer jag tillbringa mina sommarveckor på jobbet - inte helt kasst faktiskt. Då kanske jag har tid att ta itu med sånt som måste göras men som jag hittills fått lägga åt sidan.

• Jag funderar på att börja träna igen, jag vet ju hur mycket bättre jag mår när jag gör det, både i kropp och knopp. Antingen blir det gym och gruppträning eller så skaffar jag kort på någon simhall med träningsanläggning. Vi får se! Det gäller bara att försöka ta sig tid att träna när man väl har chansen, det har ju som sagt blivit rätt sena kvällar på sistone, så när jag äntligen kommer iväg i tid känns ju träning allt annat än lockande. Diciplin, har jag någon sådan? Jag vettefan...

• Jag är så överjordiskt jävla sugen på att köpa en Imac, en sustainpedal till min synt och en mikrofon - sen ska det göras musik! Men kalaset kostar ju lite, så vi får se om det blir av än på ett tag.

• Här om dagen fick vi ett mail av Jade Travel som vi bokat Thailandsresan genom. Först blev jag lite orolig och tänkte att något kanske hade hänt, men de ville bara tala om att våra flygtider ändrats lite. Det var så härligt att bli påmind om att vi faktiskt kommer åka iväg! Kan inte uttrycka i ord hur pass mycket jag längtar!

• Engla är fortfarande den fulsötaste lilla fisken i hela världen! I morse låg hon inknorvlad i täcket som en liten burrito. Och när jag klappade henne lite försiktigt plirade hon upp på mig med blinkhinnor i hela ansiktet <3

Ja, mycket mer än så kommer jag inte riktigt på att skriva om just nu - hoppas ni känner er lite uppdaterade :)

onsdag 6 maj 2009

En sån där kväll


Inte nog med att jag fick jobba över; när jag skulle gå från jobbet och låsa ytterdörren slog jag i mitt ena knä så illa att jag såg vita prickar. Jag hämtade mig lagom till att bli döv av larmet som av någon outgrundlig anledning drog igång. När jag, efter 20 minuters detektivarbete inom larmåterställning, äntligen kom ner i tunnelbanan ändrade skyltarna om sig från att mitt tåg skulle komma om 2 minuter till att det skulle dröja 7. Denna extra vistelse i underjorden tillbringade jag tillsammans med några uppmärksamhetstörstande fjortisar som ordbajsade precis h-e-l-a tiden - jag undrar om de utvecklat någon speciell andningsteknik... En av dem hade hakat upp sig på en monoton och ordlös variant av Macarena. Det är hon ni ser på bilden ovan, jag var tvungen att fota fanskapet. Dansen kunde hon i alla fall hjälpligt. Och nu, när jag trodde allt var över, hamnade jag bredvid en dam som sitter och suddar ut blyertsanteckningar i en bok. Suddresterna? Ja, de borstar hon av på mig. Får se om jag hinner träffa älskling, han ska jobba natt så han väl hemifrån lagom till det att jag kommer hem.

Håhåjaja, ja ä int bitter.

Glassar i massor

Jag fick en släng av illustratörssjukan med en möjlig ton av vår och sommar vilket resulterade i fyra goda glassar. Och du, sno inte mina bilder är du snäll.

tisdag 5 maj 2009

Segerns sötma

För någon vecka sedan hörde jag av mig till Peab om gårdsbelysningen som vi tyckte var alldeles för stark. Och detta var det som mötte mig när jag klev upp i morse :D Jag försökte ta en bild med mobilkameran på kvällen, bilden blev inte jättebra - men det var en tydlig skillnad.

För att ni ska förstå hur det var innan justeringen kan ni kika på dessa bilder, samma som jag skickade till Peab:

lördag 2 maj 2009

Dagens hjälte, upplaga 2


Idag var det Mathias tur att släcka bränder. Ännu en gång rök det på berget utanför oss. Mathias och jag knatade ut med lite vatten ett par gånger. Det var svårt att se var exakt röken kom från, så vi öste på lite här och var. När vi var klara hörde vi en lastbil och Matte tittade runt knuten. Det visade sig att någon ringt brandkåren, men när brandmännen kom fram var det bara kvar för dem att berömma oss säga att vi gjort ett bra jobb. Nu ska vi bara sätta upp lite lappar får vi vänligen men bestämt ber folk ge fan i att kasta cigarettfimpar från sina balkonger.

fredag 1 maj 2009

På Ikea


Vaddå? På väggen eller? Någon sophink syntes i alla fall inte till.