torsdag 30 april 2009

Dagens Jag


Idag är jag en överlycklig Kim med bulligt solhår.

onsdag 29 april 2009

tisdag 28 april 2009

Dagens Aftonbladet

Riktigt bra banner från Ica

Det är vid såna här tillfällen man önskar att man hade varit med i arbetsgruppen!






måndag 27 april 2009

fredag 24 april 2009

torsdag 23 april 2009

Det börjar ta sig


Ignorera kartongerna nere i vänsterhörnet, än är vi inte klara ;)

Yes he can!



tisdag 21 april 2009

I-n-g-e-n kan stå emot den här!

Alltså - jag fick ont i kinderna av att le och ont i halsen av att pipa när jag såg den här!

Jag känner mig LURAD!

Disney made one movie, and they've been tracing it ever since.

måndag 20 april 2009

Dagens Aftonbladet OCH Gymgrossisten.se



Mathias får hedersuppdrag

I lördags tog vi en sväng förbi IKEA då Mathias fick den stora äran att vara med och öppna varuhuset för dagen. Vi var där i god tid - redan kl 09.25 stod vi utanför och stampade. Halv tio skulle nämligen bistrodelen öppna och vi ville ladda med en ordentlig frukost innan vi gav oss i kast med att brotta ner möblelförpackningar på våra vagnar. När vi ätit klart sällade vi oss till den skara som stod och väntade på att bli insläppta i själva varuhuset. En kvinna som jobbade där kom fram till Mathias och sa "Du ser ut som en kille man kan lita på. Om du kan hjälpa mig att öppna den här delen vore det super - jag tar bandet där borta." Hon pekade på en annan avspärrning ett tiotal meter bort. Mathias tog sig an uppgiften med stolthet. Notera hans nöjda gest på den andra bilden då folket väller in och han signalerar till IKEA-kvinnan att uppdraget var slutfört.

"App, app, app! Ta ett steg tillbaka, nu är du lite för het på gröten tycker jag nog."


"Alles klar, wunderbar!"

lördag 18 april 2009

Dagens hjälte


Mathias kusin Daniel släckte en liten men envis skogsbrand. Det brann faktiskt på riktigt.
- Det var några tuttifruttis som stod och ropade på mig från en balkong. "Visa bringan!" skrek de, men jag svarade "Nej, det är för kallt!" Säger Daniel en stolt men skakad Daniel.

Mathias i IKEA-tagen


Här skruvas det!

fredag 17 april 2009

Män på vår uteplats


De sopar och donar.

Fejerier


Vi har en bit kvar ;)

Inflyttningsblomster


Den här lilla blomman stod och väntade på oss i köksfönstret.

Äntligen


Nu är vi till slut insläppta i muffen! Vi har precis börjat packa upp och jag är redan slutkörd. Vi får se hur långt vi kommer idag :)

onsdag 15 april 2009

tisdag 14 april 2009

lördag 11 april 2009

Räserliljor


Ett par timmar efter ankomst har blommorna Dolly fick av oss gått från knoppar till utslagna. Hoppas de står sig ett tag.

Skulle tro det!


Typ potatisgratäng med rotfrukter, typ jättesnyggt och jättegott!

Påskbord hos mormor


Snyggt!

Alright!


Så otroligt underbart med vårväder och några extra dagar ledigt!

torsdag 9 april 2009

Djurens kvalkad tar inte slut - Dagens Aftonbladet

I dag, 9 april, fyller Tarzans egen apa, Cheetah, hela 77 år. Världens mest kända schimpans är känd från ett dussin Tarzanfilmer från 1930-talet och debuterade som skådespelare redan som tvååring.

I dag är Cheetah troligtvis världens äldsta schimpans och är sedan 18 år bosatt i Palm Springs, Kaliforninen, USA. Cheetah har haft diabetes i många år men ska annars, trots sin högs ålder, vara fullt frisk.

Den sista filmen Cheetah medverkade i var 1967 års Dr Doolittle.

En schimpans i fångenskap blir oftast äldre än om de som lever i frihet, men vanligtvis blir de inte äldre än 50 år.

Hur kan Cheetah ha blivit så gammal?

– Det är helt unikt och låter extremt högt. Det är 20 år mer än vad som är vanligt. Jag har svårt att tro att denna schimpans klarar sig i en grupp... ofta blir de senila när de kommit upp i 50-årsåldern, säger Bengt Röken, chefsveterinär på Kolmårdens djurpark.

Kämpar för Ola

Även världens mest kända schimpans har gjort vad han kan för att världens näst kända schimpans, Ola, ska få ett värdigt liv.

Stephan Karlsén, Olas före detta ”fosterpappa” är vän med en producent vid namn Matt Devlin som arbetat med en dokumentär om Johnny Weismüller, som spelade Tarzan i flera filmer på 30-talet.

– Matt Devlin träffade då Cheetah. Och efter en lunch med Cheetah och hans skötare insåg och förstod Matt Devlin våra känslor för Ola och vår kamp för att Ola ska få leva ett värdigt liv. Frågan blev: vad kan Cheetah, världens mest kända schimpans, göra för Ola, världens näst mest kända schimpans. En skylt med orden ”Free Ola from Safari World in Bankok” kom då till och visades världen över.

Målar tavlor

Som tack fick Cheetah Louise Tillbergs böcker om Ola, och Olas före detta ”fosterfamilj” fick i utbyte bilder på Cheetah när han tittar i böckerna. De fick även en målning, målad och signerad av Cheetah.

Trots att det inte gått så bra för schimpansen Ola så är familjen Tillberg-Karlsén mycket tacksamma för Cheetahs insats.

måndag 6 april 2009

Ljusfenomen


En ljusreflektion belyser pilen på väggen så exakt att man nästan tror det är meningen. Lite coolt faktiskt :)

lördag 4 april 2009

Ärlig förpackning


"Nästintill Fettfri Kvarg"

fredag 3 april 2009

Födelsedagssång och glass i vårsolen

I veckan som varit har två kollegor fyllt år. Det firade vi med lite glass i vårsolen. Eller lite och lite... För mig blev det tre stycken. Ja..? De hade ju smält bort annars! Här har ni lite bildbevis.


Anders åt bara glassar som matchade dagens outfit
(även hans strumpor var gröna visade det sig)

Det finns en låt med The Beatles som heter "I am the walrus"

Jag lovar, jag valde inte att ta den där sista glassen. Den valde mig.

torsdag 2 april 2009

Jag vill knäppa fler

Jag satt och tittade igenom mina gamla bilder och hittade ett par från i vintras som jag tagit med min G9. De fick mig att bli sugen på att börja fotografera igen. Jag hade en period när kameran (då en Canon 350D) var med mig var än jag gick, men det var ett tag sen nu. Jag har inte riktigt haft ro att ta bilder på sistone, men kanske är det dags snart igen. Någon gång i år hade jag tänkt skaffa mig den här sötnosen. Han som köpte min lägenhet visade sig jobba med foto och han pratade om att han kanske kunde fixa ett förmånligt pris åt mig vilket jag tyckte lät väldigt intressant! :) Jag älskar min G9, men det är ändå inte riktigt samma sak som en systemis. Förresten - sno en bild och du dör ;)
Utsikt från jobbfönstret
Utsikt från sovrumsfönstret i min gamla lägenhet
Vi bor just nu i mammas vardagsrum i väntan på tillträdesdagen i Fruängen. Och den närmar sig med stormsteg! Vi har redan bott här i en hel vecka och snart är det bara två veckor kvar. Den 17 april smäller det! I tisdags skrev vi de sista papprena hos mäklaren och jag lämnade ifrån mig nycklarna till min gamla lägenhet. Det känns jättekonstigt. Jag har nog inte riktigt förstått att vi faktiskt flyttat. Att min första alldeles egna lägenhet som jag renoverat med själ och hjärta inte är min längre...

Nu har de upptäck det


För en tid sedan bloggade jag om den här skylten.

Ännu en hand värd att beskåda


Den tillhör Clara. Det fina med det hela är att hennes handflata är ungefär lika stor som min - det är hennes fingrar som är monsterlånga.

Freakshow


Min kollega har ovanligt böjliga fingrar.

Han böjde och böjde.

Ibland böjde han bara ett och ett.

Uppmuntrande ord på Åhléns i Mörby C


Vid pennorna möttes jag av detta gulliga men anonyma budskap. Vad jag gratuleras för vet jag dock inte än.

onsdag 1 april 2009

Inga fler "sista ord"?


Nu börjar jag känna mig gammal...