lördag 28 februari 2009

Nagelmania

Som gammal nagelbitare har jag aldrig varit särskilt bra på att fixa mina naglar, men idag fick jag ett ryck och använde mitt nyinköpta nagelkit från Konad. Det består i en liten mönsterbricka med olika graverade mönster, en skrapa och en gummistämpel. Om man vill börjar man med att måla naglarna i valfri ton, denna färg blir bakgrundsfärgen. Sedan fyller man i det mönster man vill ha på brickan med ett nagellack i en annan kulör. Efter det drar man ett snabbt drag med skrapan över brickan och avlägsnar på så sätt överskottslack. Sist men inte minst hämtar man upp nagellacket, som nu bildar ett mönster, med stämpeln och överför det till sina naglar. idag blev det ett sorts rosa zebra- eller tigermönster.

tisdag 24 februari 2009

dagen före löning

kvällens middag blev en nostalgiresa. jag och mathias återupptäckte blodpuddingen! gott, billigt och rätt nyttigt med en massa järn. perfekt alltså! det lär bli mer av den varan framöver.

annars är jag rätt nöjd just nu, lite tidigare idag fick jag ett mail från min mäklare som hälsade att den nya ägaren till min lägenhet nu är godkänd av föreningen och att jag kommer få över handpenningen på mitt konto när som helst. alltså kommer jag att kunna betala thailandsresan. även om vi redan bestämt oss till 100% att vi ska åka iväg så känns det bra att betala resan så att biljetterna med all säkerhet blir våra. det känns lite väl risky att ha resan endast som obekräftad bokning eftersom den är rätt eftertraktad. det är verkligen en perfekt rutt! korta flygtider, non stop mellan sthlm-bangkok, perfekt datum (skönt att komma hem den 22 dec, ta ledigt den 23 och sedan ha julledigheten framför sig) och så flyger vi med thai airways som är kända för sin höga service. det var till och med så att kvinnan på resebolaget ojade sig över hur bra resan var. hon sa att hon var lite avis och hotade på skoj om att ta den till sig själv. åh! jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot november! känns lite underligt att vara på väg mot ljusare tider och redan längta efter mörkret igen ;)

jag har märkt att jag har börjat vackla i en vana. i ett tidigare inlägg skrev jag om att jag ofta bara använder gemener (små bokstäver) när jag skriver, men på sistone har jag börjat slänga in versaler igen. känns konstigt faktiskt, jag har ju skrivit på detta vis i så många år, men kanske är det dags att kasta in handduken och erkänna att stora bokstäver finns av en anledning - bland annat för tydlighetens skull eftersom ordbilderna blir mer lättlästa. Så nu har jag bestämt mig för att växa upp och sluta upp med min ungdoms skrivvana. Fram för versaler, dessa vackra, stolta bokstäver!

I morgon är det alltså löning och jag har redan ett par punkter på min shoppinglista att bocka av.

• Ett par svarta pumps
• En svart knälång kjol
• En liten väska innehållandes diverse godsaker i kosmetikaväg
• En bok om ett visst företag (två andra om samma företag köpte jag för ett par veckor sedan)

Varför denna lista? Jo, kära vänner, jag har gått och skaffat mig ett extrajobb! Jag kände att jag behövde lite förnyelse och lite omväxlande arbetsuppgifter, jag kände att jag ville prova på något nytt och utmana mig själv. Därför har jag valt att börja som fristående hudvårdskonsult hos Mary Kay. Knappt så att jag kan förstå det själv faktiskt, det är så långt från den Kim jag känner som man kan komma egentligen. Jag är ju verkligen ingen flick-flicka (ni som känner mig vet nog vad jag menar) och jag har aldrig varit särskilt bra på att prata inför okända människor och nu ger jag mig in i ett område där jag verkligen kommer få ta tag i dessa bitar. Jag ser det hela som en kul grej och ett sätt för mig att prova på något nytt, för jag är medveten om att jag inte kommer tjäna storkovan. I alla fall inte i början - som på vilket jobb som helst måste man kämpa lite för att få utdelning. Men som sagt, detta avskräcker mig inte. Tvärt om! Det ska bli en kul utmaning att se hur bra jag kan bli på detta. Den kontakt jag hittills haft med företaget och mina blivande kollegor har varit helt fantastisk! Det är ett supergäng där alla håller varandra om ryggen och där skrattet alltid ligger och bubblar under ytan. Det är så mycket energi och kärlek i rörelse så att man nästan undrar om man är del av en masspsykos. Men hittills verkar det hela inte vara för bra för att vara sant. Det är helt enkelt jättespännande och helt och hållet på riktigt! Jag ger det en chans så får vi se var det bär :)

Puss på er! Idag är jag en glad Kim.

lördag 21 februari 2009

semlus gigantus


okej, jag erkänner - jag tog en bit trots mitt sockerstopp :P

fredag 20 februari 2009

vad?


ja?! jag har en överläpp - no biggie ;)

torsdag 19 februari 2009

så fruktansvärt härligt

nu är det gjort, jag och mathias har bokat en resa till thailand! vi kommer vara borta i 30 härliga dagar medan ni andra sitter och fryser i era stugor... vi åker inte förrän i november, men oj vad man kommer ha något härligt att längta till! men det som känns häftigast just nu är att jag kan säga "jag har bjudit min pojkvän på en månadslång resa till thailand". han får visserligen ta med egna fickpengar och så delar vi på boendekostnader när vi väl är där - men ändå! själva resan står ju jag för :Dom 5 veckor kommer vi flytta ut från lägenheten, men eftersom det blir ett glapp mellan det att den nya ägaren har tillträde och när vi kan flytta in i den nya lägenheten så kommer vi bo hos mamma i runt 3 veckor. det känns förvånansvärt okej och jag vet att mamma faktiskt tycker att det hela ska bli lite mysigt.

den 17 april har vi alltså tillträde till muffen. jag tror det kommer kännas jättekonstigt att äntligen flytta in i den där lägenheten man följt från ritning till färdig bostad. konstigt, men framför allt häftigt! vi såg ju redan på förhandsvisningen att det såg väldigt lovande ut.

vad händer annars i mitt liv då? inte så mycket just nu, men kanske en del framöver. vi får se :)

måndag 16 februari 2009

tisdag 10 februari 2009

pärlsocker?


mobilkameran vill inte fokusera på den underliga snön i årsta.

måndag 9 februari 2009

eftermiddagspromenad på isen


vi tog en eftermiddagspromenad på isen

där under finns sjön


en ivrig hund och hennes människor

min kollega gör en slags pingu-dans

en herrelös skugga och ett budskap

daniel och jag gör utmärkta imitationer av två kissande hundar

bländad av härlig vintersol

torsdag 5 februari 2009

jag har hittat ett sätt att tjäna lite extra pengar

klicka på bilden för att se filmen

dagens aftonbladet

en rätt skön kommentar från läkaren måste jag säga...