fredag 30 januari 2009

dagens expressen


på väg till jobbet sprang jag förbi denna lilla goding.

torsdag 29 januari 2009

dagens aftonbladet

koppkakor


jag önskar att jag kunde säga att jag bakat dessa skönheter, men då skulle jag ljuga. konstnären heter tove greitz och är vår receptionist. totally fab!

onsdag 28 januari 2009

$$$

nu är alla papper skrivna och lägenheten såld! med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut just nu måste jag känna att jag är nöjd med utvecklingen av budgivningen. på den första visningen kom det 8 sällskap varav 3 skrev upp sig på intresselistan. på den andra visningen kom 2 av dessa 3 personer igen men förutom dem kom bara 2 personer till. ingen av dem skrev på listan. och så började budgivningen... budgivare nr 1 bjöd utgångspriset, budgivare 2 bjöd ytterligare 10.000. budgivare nr 1 blev lite provocerad och höjde med hela 40.000 kr. nr 2 puttade upp priset 10.000 kr till. och så höll det på. nr 2 kom hela tiden med småhöjningar vilket ju var bra för mig eftersom nr 1 försökte bli av med detta irritationsmoment genom att höja med mer än så. en helt ny person hörde av sig till mäklaren och ville ha en privatvisning eftersom han hade missat de som varit. under tiden budade nr 1 och 2 på... när det hållt på ett tag hoppade intressent nr 3 av utan att ha lagt ett enda bud, han som ville ha en privatvisning kände också att det rusade iväg och backade. sedan stod det still ett tag. det blev för sent att skriva kontrakt den dagen och det hela pausades för natten. och idag på förmiddagen satte det igång igen. jag trodde knappt det var sant! på bara 2 budgivare gick lägenheten upp mer än jag vågat hoppas på! det känns nästan lite overkligt, men otroligt skönt att veta att vi kan lägga in lite i den nya lägenheten för att få ner månadskostnaden :P puh! vilken pärs det var!

måndag 26 januari 2009

hur kunde jag glömma?

vi har haft visning ett av två första visning av vår lägenhet som ska säljas och det gick faktiskt rätt bra! :D ikväll har vi ytterligare en visning.

vår mäklare har varit i kontakt med 2 utav de 3 som skrev upp sig på intresselistan (den tredje har han inte fått tag på ännu) och bägge var tydligen mycket intresserade. de skulle komma på kvällens visning igen men ville inte börja buda förrän i morgon.

iih! jag har en miljon i magen just nu!

min telefon firar

jag har ett tema på min telefon som ändrar bakgrundsbild och menyer efter vad det är för datum. på alla hjärtans dag regnar det till exempel hjärtan, på julafton hänger det julgranskulor lite här och var och på nyårsafton är det fyrverkerier. men det är fyrverkerier idag också... varför? jag sökte på "26 januari +nationaldag" och fann följande på wikipedia:kan det vara så att programmeraren råkar vara indien eller australiensare? när jag klickade på indien fick jag reda på lite mer fakta:15 aug råkar även vara min födelsedag. jag anar en konspiration...

fredag 23 januari 2009

köpsugen?

blir du sugen på att inhandla dessa produkter? jag blir det då inte...

onsdag 21 januari 2009

dagens dagens media

saxat från en artikel på dagensmedia.se om bonniers kreativa säljduo - känns lite som att det hela var fördömt redan från början...

onsdag 14 januari 2009

dagens kimsan

bronkiell hyperreaktivitet

det ni! det har jag. sedan har jag gjort lite undersökningar för att få reda på anledningen till mina ömmande leder. tydligen har jag ett smått förhöjt antal antikroppar som gör att den egna kroppens cellkärnor uppfattas som främmande ämnen, en lätt grad av autoimmunitet alltså. dock trodde de inte att detta orsakade det jag kände av i mina leder, resultatet var så pass ospecifierat. varför jag har ont ibland fick jag alltså inget svar på eftersom de inte hittat något direkt fel på mig. men jag blev ändå intresserad. "så på ett lite skämtsamt sätt skulle man alltså kunna säga att jag är allergisk mot mig själv?" frågade jag läkaren varpå han svarade "ja, någon har vid något tillfälle uttryckt det just så". tjoho! skönt att veta i alla fall - jag har ju undrat en tid...

tisdag 13 januari 2009

how is babby formed?

vanja ska ha ett stort tack som upplyste mig om denna internetklassiker to be! det är utan tvekan en ny favvo.

det började med en fråga på ett forum där (den antaligen rätt unga) frågeställaren inte riktigt hade full koll på engelska. inte en av de som svarade heller för den delen. sedan eskalerade det.

kika här om ni vill veta vad jag pratar om:
1. forumet
2. följden

måndag 12 januari 2009

buda på!

nu ligger vår nuvarande lägenhet ute till försäljning. den hade inte legat ute mer än en timme innan det kom in ett bud (visserligen lite lägre än det vi satt ut som utgångspris - men ändå) och det har inte ens varit visning än! mäklaren sa att det inte direkt var vanligt att det gick så snabbt :) önska mig lycka till!

titta på annonsen här


en av bilderna från annonsen

torsdag 8 januari 2009

jag är rainman

tog denna labyrint på runt 4 sekunder. okej - den är inte världens svåraste.. men 4 sekunder? det var bara raka vägen igenom. don't want to brag, but hey!

måndag 5 januari 2009

på jobbet

då var man på jobbet igen då. "lugnt" är bara förnamnet. jag och robban lyssnar på musik och förundras över det vackra vädret utanför fönstret.

fredag 2 januari 2009

det är fredag...


...och jag har just jobbat min första dag efter julledigheten. perfekt att ta en tur på stan och kolla rean med en värmande kaffe mocha i handen. nu bär det av till skrapan, de har öppet till 21 :p

kimomo


t-shirt på monki


insidan av tröjan, lite svårt att se - jag vet,
min mobilkamera är inte jättebra..