lördag 29 november 2008

the eco dance

inte visste jag att mathias hade såna moves inom sig! inte han heller av hans ansiktsuttryck att döma..
klicka på bilden för att se mathias dansa

fredag 28 november 2008

happy happy joy joy

det är fredag idag!onsdag 26 november 2008

sovdags hemma hos kössler rotevallmorgongottis

i förmiddags gick en av mina kollegor och handlade lite, när han sedan kom tillbaka igen undrade han om det var någon som ville ha en lussebulle. han fick ett rungade "ja" till svar. det visade sig att han hade köpt en hel påse med lussebullar och en flaska julmust för oss att dela på. åååh, bäst! jag är barnsligt förtjust i lussekatter!

måndag 24 november 2008

torsdag 20 november 2008

dagens aftonbladet

ännu ett ord att skriva in i kvällspress-ordboken?

måndag 17 november 2008

tröttfisk

jag anser att jag är rätt jäkla morgontrött, men det finns de som är värre...

söndag 16 november 2008

klätterfisk


min lilla bergsget där hemma.

fredag 14 november 2008

ännu en enögd jäkel och kanske hans flickvän

den här gången bidde det en purken karlakarl. ni får tänka dit det andra ögat för egen maskin. och jag vet att ögonbrynet hamnade lite väl långt ner, men från början var det tänkt att han skulle titta mer under lugg så att pannan skulle vara det som var närmast åskådaren. nu blev det inte så, men ögonbrynet hänger kvar där det började.


sen kom det en blyertsbrud med underligt hår - undrar om jag någonsin kommer lära mig rita realistiskt hår. för att ni ska förstå varför jag är besatt med att rita människor så kan jag berätta att jag aldrig varit särskilt bra på det och alltid önskat att jag vore bättre. jag har alltid hållt på att rita djur i alla former, men nu ska jag banne mig få in vanan att även skissa fram såna som du och jag. därför har jag bestämt mig för att öva, öva och öva lite till. det behöver inte bli fotorealistiska resultat, jag är nöjd bara jag får proportionerna rätt.

torsdag 13 november 2008

mer klotter

jag har klottrat lite till och den här gången körde jag blandteknik. först ritade jag på papper, sedan scannade jag in bilden och fortsatte med den i datorn. det var ett par saker som jag inte var riktigt nöjd med men det var enkelt åtgärdat i gamla goa photoshop. bland annat gjorde jag tabben att låta färgen torka helt innan jag la på skuggorna vilket gjorde att de inte flöt in i varandra som de brukar. kontrasten blev också alldeles, alldeles för stark. hennes ögon blev inte heller helt hundra så jag bytte ut dem till de jag gjort i sketchbook (som jag nämnde i förra inlägget). fortfarande finns det dock kvar saker att pilla med, men det får bli en annan gång.. bara för att ni ska få se skillnaden lägger jag även in bilden så som den såg ut oredigerad.

slutresultatet efter att jag i photoshop
åtgärdat det jag inte riktigt var nöjd med

bilden som den såg ut när den kom från scannern

jag avslutar med en liten nöjd engla som sitter med tassarna i kors, något som faktiskt händer rätt ofta. varför hon gör så har jag ingen aning om.

tisdag 11 november 2008

klotter

jag har börjat klottra igen, har glömt hur kul jag tycker att det är! i alla fall om man har tillgång till världens bästa tuschpennor <3

först skyggade jag lite och körde på det gamla hår-över-halva-ansiktet-tricket. det gör att man slipper rita ännu ett öga som riskerar att hamna på fel ställe eller se annorlunda ut jämfört med det första. jag har alltid ritat högerögon till att börja med. de är av någon anledning lättare tycker jag. börjar någon av er som läser detta med vänsterögat? det är av någon aledning så jäkla jättesvårt att åstadkomma två likadana ögon. det är det där med att man måste spegelvända skiten och då brukar det gå åt skogen. i alla fall för mig.

den andra klotterflickan fick två ögon och även om de inte blev likadana ser hon nog rätt okej ut - för att vara en klotterflicka alltså :)

eller så fuskar man.. då skissar man i datorn och spegelvänder ögat där ;)


fredag 7 november 2008

de bor på odenplan


bara så att ni vet.

kom igen nu BRITT-marie, kör för fa-an!

idag är det fredag. jag väljer att fira detta med en spelkväll hemma hos en kollega samt genom att bjuda er på denna lilla youtube-pärla.

det började med:

och blev snart:
kompisen som lite besvärat säger "näej" ger det hela ännu lite mer guldkant.

måndag 3 november 2008

dagens aftonbladet

varför - vad har de gjort henne?

lördag 1 november 2008

low ridermin lilla älsklingsfisk där hemma vet hur man ska roa sig.