torsdag 28 augusti 2008

mathias blev förolämpad...

...men, snälla, kan någon hålla med om att den lilla dinon verkligen gör en mathias-min mellan 0:07-0:10!? sådär som han gör när han har en stor snus under läppen och ser riktigt lurig ut!

only for you, vanja

jag tror vi har en bit kvar...

minns ni?

mitt förra inlägg fick mig att dra iväg på en liten nostalgitripp för att leta upp klipp från mer eller mindre bra program jag minns från mina unga år.. klicka på bilderna för att komma till videoklippenför övrigt är detta ett underbart avsnitt


20 sek in: "lägg av med att skrämma surprise, vi måste till fladderdalen!"
nästan roligare nu än när det begav sig! :D kolla 1:48 in i avsnittet - "flower" haha, obetalbart!
1983

fick man se ut hur som helst?

jag dör jag dör jag dör ge mig ge mig ge mig!

klicka på bilderna för att länkas till videoklippen

sengångare!

ingen senis, men söt ändå!

den här, däremot, blev jag nästan lite rädd för! det är en aye aye, den använder att smalt litet läskigt finger som den knackar med på trädstammar för att finna ihåligheter och kanske något gott att äta:

dagens aftonbladet

onsdag 27 augusti 2008

pumalicious

idag fick vi besök av pappa och hans dam catharina. de hade med sig sin lilla blandrasvalp puma som bara är 4 månader gammal. hon somnade som en liten korv på fårskinnsfällen och när de sedan skulle gå var det svårt att få liv i henne. jag lyfte upp henne och fick en massa tröttpussar.

panoramafasoner

i lördags var jag, mathias och mamma hemma hos min mormor och åt lite middag. på bussen till gullmarsplan fördrev vi tiden genom att laja loss med min mobilkamera. ända sedan jag upptäckte den här fotofunktionen brukar jag med jämna mellanrum roa mig med att ta bilder som dessa. hur gör man då? jo, om du har en relativt ny sony ericsson-mobil med kamera finns det ett bildläge som heter "panorama". den första bilden man tar smälts ihop med den andra för att man ska kunna fotografera av saker som egentligen kräver vidvinkelsobjektiv. eller för att man ska kunna ha kul på bussresor från mormödrar.

"när jag vaknade i morse hade mina käkar låst sig"

"dansband är livet du!"

"nä, fy fan! nu blir jag sne!"

"jag blir sne och suuuuuur!"

"haru lust att hänga med hem på en kopp thé?"

"sedan jag mötte jesus har mitt liv känts så fullt av mening"

tisdag 26 augusti 2008

gammalt möter nytt

idag när jag och matte hjälpte mamma att åka och köpa en ny tv satt mathias och nynnade på en låt. jag kände igen melodin, men det tog mig ett tag att höra vad det var.

jag: är det jokkmokks-jocke? "jag är lapp och jag har mina renar"..?

mathias: ja - väldigt bra låt om jag får säga vad jag tycker...

mamma: rockar fett!

dagens aftonbladet

inte om det där är slutresultatet!

måndag 25 augusti 2008

det tar aldrig slut!

som de flesta av mina vänner och bekanta vet så kommer kvarteret vi flyttar till i vår heta "kvarteret muffen". det har självklart lockat fram en del skratt och dåliga ordvitsar. vad jag upptäckte idag gjorde knappast det hela bättre - eller så var det just det det gjorde. själva gatan kommer heta ada nilssons gata, av ren nyfikenhet kollade jag upp vem denna kvinna var och vad jag fann var helt underbart! hela tiden har jag försökt förklara för folk att kvarteret heter som det gör eftersom det ligger i det gamla gyllene ratten-området (haha brukar en del säga - rattar! fast det är lite väl långsökt tycker jag). det är alltså en rattmuff man syftar till i kvartersnamnet. varför det inte heter just rattmuffen vet jag dock inte. hur som helst. den info jag hittade om ada nilsson gör att jag ändå börjar undra om det inte var något annat man hade i tankarna när kvartersnamnet kom till, det är för många pusselbitar som passar ihop för att man ska ignorera det hela:ada konstantia nilsson, född 21 september 1872 på gården toarp, södra säms socken, älvsborgs län, död 23 maj 1964, var en svensk läkare.

nilsson blev tidigt föräldralös men hennes förmyndare tog hand om hennes utbildning och satte henne i ett progressivt läroverk för flickor i stockholm. efter studentexamen 1890 utbildade hon sig till läkare på karolinska institutet. efter läkarexamen blev hon amanuens på serafimerlasarettet gynekologiska avdelning. därefter arbetade hon i flera år på ersta sjukhus till vilket hörde ett barnhem.

nilsson var 1907 med och startade kvinnornas diskussionsklubb och 1914 var hon bland initiativtagarna till frisinnade kvinnor.

och nu börjar det bli intressant:

så småningom öppnade hon egen praktik på södermalm. med sina kunskaper om gynekologi fick hon särskilt ägna sig åt de prostituerade på södermalm. detta ledde till intresse för sociala frågor och nödvändigheten av sexuell upplysning. från 1910-talet var hon en flitig föredragshållare i ämnet.

senare flyttade hon sin mottagning till triewaldsgränd i gamla stan. när veckotidningen tidevarvet startade 1923 blev nilsson ansvarig utgivare och i tidningen skrev hon många artiklar om sexualupplysning. i tidningen förespråkade hon användandet av preventivmedel, olagliga fram till 1934. hon var också en flitig föredragshållare för kvinnliga medborgarskolan vid fogelstad.


fruängen, gyllene ratten, muffen och en gata döpt efter en gynekolog/sexualupplysare. fast det är klart.. var skulle gynekologens gata ligga om inte i muffen?

söndag 24 augusti 2008

dagens aftonbladet

eeh.. varför skulle man vilja se det?! peddovarning!