måndag 30 juni 2008

fästingjävlar!

inga ord kan beskriva hur starkt jag ogillar dessa små äckel! efter lördagens fotografering som ägde rum mitt i det gröna har jag hittat inte mindre än två små as på mig. den första kremerade jag och den andra fick äran att bli nedspolad i toaletten på jobbet.

fredag 27 juni 2008

nervknippe

om lite mindre än två veckor ska jag hålla i min första fotografering på produktionsbolaget där jag jobbar och jag börjar redan bli nervös – hur ska det gå?!

onsdag 25 juni 2008

jag hatar att bli orolig på det där viset

i söndags kväll satt jag och kelade med engla när jag hittade en knöl på sidan av hennes bröstkorg. jag blev helt kall. jag har haft en katt som fått cancer tidigare och då var det jag som hittade hennes knölar. nej, tänkte jag, inte hon också! min förra katt opererades ett par gånger men cancern kom bara tillbaka hela tiden och sista gången kom den så snabbt och så mycket att det inte fanns något mer att göra. vi var tvungen att låta henne somna in. det var nog det värsta jag någonsin gjort – jag har nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. jag höll henne i mina armar när hon drog sin sista suck och sen fanns hon inte mer. jag vet att det är en naturlig del av att ha djur, vi människor blir för det mesta äldre och förr eller senare måste man ta farväl av sin lilla älskling. men hellre senare än förr...

med detta i bagaget fick jag ont i magen och oron satte in ordentligt. på måndag morgon ringde jag till årstakliniken och bokade in en veterinärtid. samma kväll fick vi komma. efter att veterinären klämt och känt på engla så sa hon att hon trodde att det rörde sig om en helt ofarlig fettknöl och att jag inte behövde oroa mig. engla verkar inte ha ont och mår ju bra annars, hon äter, går på lådan och leker med mer energi än någonsin nu när hon får vara ute och springa. hon mår verkligen bra av det. jag åkte hem – 500 kronor fattigare, men lättad och glad. när vi kom hem fick engla en skiva rökt kalkon som hon gjupskt satte i sig med ett leende på sina små läppar. jo, jag svär! jag såg det.

tisdag 24 juni 2008

sötslag

bägge är såklart supersöta, men titta på den till höger – den som ser ut att göra ett simhopp. jag vill bara pussa sönder den!

onsdag 18 juni 2008

roliga barn

nej, jag har inte fått bebisfeber och nej, jag funderar inte på att skaffa unge inom en snar framtid – jag har helt enkelt hakat upp mig på videoklipp med roliga barn!

the evil look

hacke hackspett

onda vetenskapsmannen särskilt förtjust är jag i gesterna mot slutet, kan riktigt se henne stå och skratta vid en brits där hon just lyckats återuppväcka en varelse skapad av olika likdelar

unge som ser otroligt koncentrerad ut vid fjärt

spädis gör rolig min

en klassiker med skrattande barn som många säkert redan sett

som "ansiktsburk" fast med ett barn

kul, fast stackarn tror ju faktiskt att det är bluuduh

tisdag 17 juni 2008

dagens aftonbladet

den här motionstypen tror jag att många kommer utöva på midsommarafton, dock är väl det egentligen ingen ny fluga...

måndag 16 juni 2008

dagens aftonbladet

något måste blivit lite galet eller är det samma ungar på den övre och den nedre bilden? och är det någon annan är jag som finner det lite lustigt att de heter "white"?

söndag 15 juni 2008

muffpaddor

tidigare i veckan, i onsdags närmare bestämt, hjälpte jag debbie att baka citronmuffins som såg ut som sköldpaddor – vi bestämde att en sån blandras rent logiskt måste heta "muffpaddor". de var himla söta, men smakade syrligt och fräscht. som skal fick de limegrön philadelphia/citronfrosting. mums!

dagens aftonbladet

förra veckans expressen

onsdag 11 juni 2008

tisdag 10 juni 2008

som att ge godis till fjortisar

på väg hem från jobbet köpte jag lite naturgodis. i gullmarsplan gick jag förbi två fjortisar som frågade mig om jag hade eld. "nej" svarade jag med munnen full av snask "jag röker inte.. men jag har godis". där förväntade jag mig att våra vägar skulle skiljas, men då vrålade en av fjortisarna av lycka. "åååh! få se? har du sånt där nyttigt godis?! annar spyyr jag!" sa hon i ett enda andetag och stolpade fram till mig i sina höga klackar. av ren förvåning lät jag henne stoppa ner handen i min godispåse och roffa åt sig lite chokladdoppad valnöt. då blev även hennes kompis godissugen. "jag vill också ha!" pep hon och norpade lite godis hon med. kanske lika bra, jag var ändå inte så värst sugen längre eftersom jag hade hunnit få i mig en del redan. plötsligt var det som om vi tre kände varandra och för en sekund kände jag mig också som en fjortis med en alldeles för liten bh och spacklat ansikte. men så vände de på klackarna, tackade mig så hemskt mycket, önskade mig en trevlig kväll och så var ögonblicket över. jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera, jag blev bara så himla förvånad över hur det hela hade utvecklat sig. jag hade inte tänkt bjuda två främmande människor på godis, bara vara lite rolig när jag sa att jag hade snask istället för en tändare. det hela slutade i alla fall med att jag gick därifrån med ett leende på läpparna.

hembesök

nästa vecka får vi, under två dagar, besök av inte mindre än fem mäklare som ska titta på vår lägenhet inför försäljningen. jag är ute i rätt god tid eftersom jag vill hitta den mäklare som känns allra bäst och mest förtroendeingivande. försäljningen ska ju inte ske förrän i början av 2009, men redan nu är det ju bra att börja förbereda så att det går så smidigt som möjligt när det väl är dags.

jag satte mig ner och gjorde en lista på saker som behöver göras innan visning och fick ihop mycket mer än jag var beredd på. det ska målas, spacklas, skruvas och röjas. får lite ont i magen när jag tänker på hur mycket det är, men när jag tänker på att jag har världens bästa pojkvän som dessutom har hantverkarkunskaper så känns det genast mycket bättre. det här ska nog gå bra! dagens projekt är att åka till åhléns och köpa lite snygga tygblommor till badrummet. sen ska det handlas växter till balkongen och lite färska kryddor till köket. lite måste man ju göra innan själva värderingen också tycker jag.