fredag 23 maj 2008

nya bilder på muffen

jag var inne på peabs hemsida och såg att de nu lagt upp nya, större bilder på muffen. trevligt!



onsdag 21 maj 2008

creature comforts

jag har återupptäckt serien creature comforts. helt underbart! :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ob-OVUoJ1RM

börja med den och klicka dig sen vidare bland avsnitten.

dagens aftonbladet

torterad i sömnen

jag drömde att en ond man hade satt en "taser-modul" innanför huden på min bröstkorg, precis mot revbenen. om jag inte gjorde som han sa så skulle han sätta igång den via en fjärrkontroll. efter att han gjort detta försvann hann och jag förstod aldrig riktigt vad jag fick- och inte fick göra. jag fick däremot känna på hur det kändes ett par gånger då den gick igång av sig själv – det var inte skönt! är det vanligt att man kan känna saker i drömmar?

om ni inte vet vad en taser eller "stungun" är för något så är det en sorts elpistol som poliser kan använda om de råkar på bråkiga personer. en variant håller man mot kroppen och så finns det en som skickar ut små sladdar med krokar längst ut som hakar fast sig i huden. men det är inte krokarna som gör ont... om ni inte förstår ändå kan ni kolla här. ni kan se fler idioter som frivilligt testar på hur det är här och om ni vill se hur kändisar reagerar på skiten kan ni kolla på här.

söndag 18 maj 2008

mitt liv som skivstång

ja, för första gången i mitt liv har jag nu agerat skivstång. det var lite läskigt, men himla kul! skrik-skrattade vid varje lyft.

arkadspel på ica

när jag och mathias var och handlade igår fick vi en rolig överraskning i kassan. matte drog sitt kort i kortläsaren och började slå sin kod när den plötsligt blev till ett arkadspel med influenser från en svunnen batmanfilm eller liknande. "***CZAM*******SMASH***" stod det över hela displayen. vi blev givetvis smått förvånade och frågade kassörskan vad som hände. hon hade inte märkt av något och när vi sa vad som stod på kortläsaren brast hon ut i storskratt. hon hade aldrig sett det förut sa hon och var tvungen att komma runt till vår sida och se det med egna ögon. efter ett tag övergick det till att stå "STARTING" och "V. 2" varpå hon sa att hon trodde vi kommit till level 2. när vi inte lyckades göra något åt det hela ringde hon på en kollega som hjälpte henne att starta om hela kassasystemet och sen var det bara att betala. det var ett trevligt och välkommet avbrott i en vardagsrutin!

måndag 12 maj 2008

torsdag 8 maj 2008

onsdag 7 maj 2008

intressant möte

min misse har, efter nästan två år, kommit på att man kan hoppa ner från balkongen (jag bor längst ner). först trodde vi att hon kanske hade ramlat ner när hon plötsligt stod nedanför och jamade, men efter att detta hänt ett par gånger la vi ihop ett och ett. eftersom hon verkar vara så angelägen om att få vara ute och spatsera så är det bara att låta henne göra det, man kan ju inte hålla balkongdörren stängd och få en ledsen katt - hon håller sig trots allt kring huset och det känns ju bra. men idag blev jag, som många mammor ofta blir, lite orolig när jag inte hade sett henne på ett tag. hittills har det räckt med att jag går ut på balkongen och ropar lite på henne för att hon ska svara inifrån något buskage eller liknande. nu kom det inget svar och jag började genast tänka i banor som att hon kanske gått vilse, blivit kattnappad eller uppäten av något.. så jag gick ut för att kolla läget och vad fick jag se? närkontakt av tredje graden! bara ett par meter från varandra var de - gästen mumsade på bark och engla var storögd och hade öron som paraboler. jag sprang in och hämtade kameran för att dokumentera och när jag kom ut igen hade främlingen rört sig en bit bort men engla satt kvar på samma ställe - dock blev hennes hals längre och längre. jag lät henne vara ute ett tag till...


måndag 5 maj 2008

jag har tillfälliga problem med diciplinen

det är inte så lätt att leva sunt och nyttigt som man skulle kunna tro. jag har "unnat" mig alldeles för mycket godsaker på sistone - tror säkert att jag är tillbaka på min ursprungsvikt igen. alldeles för ofta på sistone har jag tänkt i banor som "jag har ju faktiskt varit så pass duktig på sistone att jag nog har råd att äta den här pizzan/ta den här ölen/sätta i mig den här chokladbiten/inte jogga ikväll". nej, nu är det nya tag som gäller! jag och mathias ska träffa en kompis till honom på fredag, då är det bestämt att vi ska grilla och dricka öl. det blir lax på grillen och lättöl eller alkoholfritt i handen för min del. skärpning!