torsdag 31 januari 2008

tjejkväll

jag och moa hade en mycket trevlig kväll ihop!

onsdag 30 januari 2008

nervknippe

mathias skrämde just skiten ur mig. jag fick alldeles nyss ett sms bestående av två ord från honom: "ring mig!", stod det bara. om man använder ett utropstecken tolkar jag det som att det betyder att det är lite extra bråttom. och så började jag tänka... under de sekunder från det att jag läste sms:et till att jag satt och slog hans nummer på telefonen hade jag hunnit bli helt säker på att han skulle berätta att de ska bli ivägskickade till typ chad eller afghanistan. sånt skulle han inte vilja ta per sms - han skulle vilja prata med mig om det. men det visade sig att han bara ville kolla när vi skulle boka möte med peab angående tillvalen till lägenheten. och där satt jag med svettiga handflator och hjärtklappning - kände mig lagom fjantig.

igår blev jag ordentligt bortskämd! vanja bjöd mig på middag, fika, bio och biogodis - inte dåligt va? det var helt underbart gott, kul och trevligt! vi såg "juno", en film helt i min smak. den var rolig, sorglig och hade en klockren dialog - se den!

i kväll ska jag hem till min mor och äta lite middag, det ska bli trevligt. trots att vi bor så pass nära varandra ses vi inte särskilt ofta. i snitt ses vi kanske någon gång per vecka. underligt egentligen - det är kanske lite för nära. det blir lätt att jag skjuter på det. jag tänker att jag kanske borde gå ner och hälsa på, men att jag lika gärna kan ta det någon annan dag i veckan eftersom det ju är så lätt att ta sig dit. en treminuterspromenix innebär ju knappast någon större ansträngning. men så är min mor också en rätt upptagen person också.

och i morgon kommer moa hem till mig och ska sova över - det känns jättekul! precis som när man var yngre.. vi ska nog köpa en massa glass och titta på någon film och längta efter våra killar. hennes andra hälft är nämligen också bortrest om veckorna, då bor han på åland och pluggar till sjökapten - så nu får vi stötta varandra i saknaden.

jag har upptäckt två saker på sistone. en sak är att min katt blivit en riktig slickmaja. hon tvättar allt hon kommer åt. för det mesta fingrar, händer och kinder, men på sistone även kläder. en annan sak är att jag numera, sen jag skaffade mig en digitalbox, har en kanal som heter "god channel" med program som "morning star", "in christ's image" och "passion for jesus with mike bickle". nej - jag tror nog att jag håller mig till kanaler som national geographic, det är bra grejer det!

måndag 28 januari 2008

jag är ökänd

jag har inte orkat blogga på hela helgen - när jag har haft tid har jag varit alldeles för trött för att sätta mig ner och skriva av mig. det kommer ett par rader nu istället.

helgen innehöll lite av varje. i fredags var vi hemma hos en kompis till familjen och såg på ett par seinfeld-avsnitt och pixars på andra sidan häcken. den var roande måste jag säga. ekorren hammy och min katt engla skulle kunna vara tvillingar separerade vid födseln. exakt samma energi och personlighet - lite påfrestande men extremt söta.

lördagen började med ett ryck. vi vaknade av att mathias pappa ringde och matte hade inte sänkt ljudet på mobilen. att vakna till högljudd hårdrock är rätt uppiggande, så vi somnade inte om. lika bra - klockan var trots allt halv elva. vi tog det lugnt på dagen, besökte systemet och försökte lämna in min fjärrkontroll på lagning. butiken vi skulle till stängde dock framför våra näsor, så det får bli en annan gång. vid halv nio tog vi våra öl och åkte hem till johan som hade bokat föreningens relaxavdelning. vi - johan och hans två kompisar, mathias och jag - satt hemma hos honom ett tag för att sedan gå ner till varmt bubbelbad och bastu. där blev vi kvar ett tag, till tolv närmare bestämt, sen bar det in till slussen och patricia. eftersom jag är utfattig den här månaden bjöd min suger daddy på inträdet medan jag bara betalade garderoben. jag vet inte varför, men jag har jäkligt svårt för att ta emot såna saker. jag vill kunna klara mig själv. himla gulligt var det ju förstås - om inte han hade hjälpt mig hade det inte blivit någon utgång för min del. jag hann dansa lite och mathias fick sig en öl, men vi blev trötta ganska snabbt och begav oss hemåt. jag tror vi somnade framåt kl 4 på morgonen.

klockan 10 igår, söndag, ringde dels kyrkklockorna men även våra väckarklockor. det var bara att masa sig upp för att åka mot fruängen. peab skulle nämligen vara i bobutiken och prata lite om kvarteret muffen. jag hoppades på att få se en modell (det fick jag) och eventuellt få reda på saker som vi (läs jag) inte kommit på att fråga om än (yeah, right). när vi kom dit hann vi inte mer än stiga in över tröskeln förrän mäklaren sa "här kommer mina 58:or", mathias måste ha sagt något som avslöjade oss för jag gjorde det inte. "åhåå" sa tjejen från peab "så det är du som är kim?!"... det var bara att le och skratta lite - självklart var den peab-representant som var på plats hon jag hade telefontrackat. jaja, nu när hon sett att jag inte är någon galning kanske hon känner sig lite lugnad.. efter peab åkte jag hem till ett par kompisar och mathias stack till hornstull och tvättade lite kläder som han hade där. han passade även på att tvätta lite av min tvätt, den sötnosen! vi spenderade ett par timmar på var sitt håll för att sen, framåt åtta, ses igen. jag hjälpte matte med den sista tvättfasen och sen bar det hem till årsta där han installerade sitt hemmabiosystem. ja jävlar! nu har vi bioljud! vi kom inte i säng förrän vid ett på natten. hujedanemej - jag som var trött redan vid sjutiden.

och så vips! var det måndag igen. inte min favoritveckodag precis. 3 hela dagar till utan mitt hjärta.

fredag 25 januari 2008

lagligt mord?


jag blir så förbannad! hur i helvete kan de göra så?!

torsdag 24 januari 2008

heath ledger är död

ja, det vet nog alla vid det här laget. den var gårdagens stora nyhet - jag missade däremot den delen av mediabruset och fick reda på det av vanja lite senare på kvällen. enligt det jag läst hittills pekar det mesta på att det rör sig om ett självmord. av någon anledning känns det jättekonstigt att han är borta. underligt egentligen, det är ju knappast så att man han någon personlig relation med honom - men på senaste tiden har han lyst ganska starkt bland alla filmstjärnor. filmer som brokeback mountain och monster's ball går ju inte obemärkta förbi..
heath ledger blev 28 år

jag passade på att kolla efter lite på aftonbladet.se. jag roas, som sagt, av att titta igenom deras rubriker för att se om jag kan hitta några guldklimpar. rubriker som "hundar bodde i sitt eget bajs" och "jesus var en reklamguru" förekommer rätt ofta och jag skrattar nästan lika mycket varje gång. jag har skapat ett inlägg som jag kommer uppdatera med jämna mellanrum. se inlägget "aftonbladet <3" under detta. här är ett par exempel från morgonens upplaga:
det är illa nog att få whiplash av att jubla,
men ett knä i låret? i artikeln gick det att läsa;
"
jag måste ha fått ett knä i låret, men har ingen aning om hur det gick till"
inte jag heller - väldigt underligt alltsammans

en trollkarl får ju aldrig avslöja sina hemligheter

jag vet inte om jag skulle lita på ett relationstest från aftonbladet
(eller något test från dem öht egentligen)


aftonbladet <3

här är en hel drös med artiklar, rubriker och annat som fått mig att dra på smilbanden. mest är det nog från aftonbladet.se eftersom nyheterna på deras hemsida många gånger är väldigt roande - även om det kanske inte är meningen.
tydligen var hennes sambo tvungen att följa med henne in på toaletten om hon behövde gå nattetid

stor pulka eller liten bil?

jag vet inte om jag är så hypad gällade den nya sajten


men aje!

only in america

weee!

ja, alla tjejer känner så! det är den yttersta sanningen

bra att de säger ifrån, men är det inte lite väl drastiskt att ta livet av dem?

stackars angelina - ingen mer belugakaviar

hur känns en sladdrig kram?

ja, verkligen! usch!


härligt att de förtydligat allt med en illustration

i-landsnöjen

min amatörmässiga gissning är i alla fall att kvinnor löper mindre risk att drabbas

just det! händerna och munnen på täcket nu - annars dör du!

men stackare.. hoppas den inte bröt något, antennen till exempel

låter som en vanlig kväll i en studentkorridor


vågar man gå till läkaren över huvud taget?

"nähä - inga nyheter idag heller. kör på rumpstoryn!"

aje. såna som gör så ont!

denna amy och hennes knarkande.. och varför har de samma min på bilden?

dagens största nyhet

hur var det nu? man ska inte kasta fan i glashus..?

yikes..

jag visste det!

dagens i-landsproblem

jag som alltid har trott att jättar bara finns i sagornas värld

ooh, tell me! tell me! tell me!

gotlands allehanda - "extra extra! låda med tråd i!"

gotlands allehanda - rätt ska vara rätt!

gotlands allehanda helt enkelt


varför är detta så kul? inte vet jag, men det är det!

ekobarn!

nej men gör inte det, det är väl onödigt?

ååh! äntligen publicerade de den här månadens klipp!

helt enkelt kul - tragikomiskt

rätt trist diet

från blocket.se - nej, jag ger då inte mer än 4500 för en kvinna därifrån

från blocket.se - hmm.. jag undrar vad personen som annonserar ska med gotlänningarna till

från blocket.se - tyckte det var rätt överkomligt för en stor stjärna

förståeligt, med tanke på att hela filmen var datoranimera...

ja, det ska väl inte vara så svårt! med tillräckligt mycket djärvlaranamma går allt!

scary!

"välkommen hem till mig, här inne bor jag"